Кiт у чоботях. Гумореска

Юрий Сафроненко
Пишу онлайн... Фiнал буде по фiналу
http://stihi.ru/2021/05/07/4567
http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=946165

Вихователька з малим
Черевики надягають,
На прогулянку, як в дим
У світанок поспішають.

А малий, як ситий кіт -
Так пихтить, аж бульби дує,
З виховательки ллє піт -
Вихователька лютує.

Ось нарешті - є один!
Другий лізе дуже туго:
- Та давай, ворожий син!
Надягайся, недолуго!

Курволихо! Файний Треш.
Не знайти дурніш роботи!
Фух. Впоралися. Авжеж!
От ганьба оті чоботи!

Перевести можна дух, -
Не завадило б і кави!
Але малий відчайдух
Промовля не для забави:

- Дуже гарні та прудкі -
Можна міряти дорогу.
Скороходи-чобітки!
Та вдягли НЕ НА ТУ НОГУ!

Ноги у дітей не парні -
Ось тому він так не ліз!
Черевики дуже гарні,
Але краще йдуть хай в ліс!

От халепа! Та сідай.
Де ти взявся з чобітками!
Та скоріше вже знімай!
Не пишов би ти! ...до мами!

Умостившись залюбкИ,
Посміхнулась ряха мила:
- А знімати чобітки
Мене мама не навчила!

...Перший через силу зліз -
Недарма ця з бубном пляска!
Їде вгору з лихом віз! -
Чобітки - се з перцем казка!

Ось і другий подолали -
Вже увАААжно одягаєм!
Бо той раз ми просто спали!
Гав чмурних ганяли гаєм...

Ось і другий на нозі.
Кремпуватись - марна справа!
Їде дурень на козі,
Випада у ступор гава -
І прокинулись гаї!..
- А чоботи НЕ мої!

- Так. Спокійно! Це не сон!
Та не фініш і не дурка!
Се не суп із макарон,
Це від трешу шкабатурка.

Знов чоботи ВСІ знімати???
Я ВЗУВАТЕЛЬКА, чи де?
З'їде з глузду рідна мати!
І терпець з ума зійде!

Що робити! Та сідай вже!
Хто придумав ті шнурки?!
Ми надворі були майже
Жах - від бублика дірки.

Лівий знятий! Правий йде.
Тільки піт з чола  зійде!
Мамо-неньця! Рідна хата!
...- Не мої! А мого брата!
Старший брат не доносив -
Іх добить мене просив.

Глузд - в відпустку збіг на потяг!
Стріха їде набєкрєнь!
Як так може Кіт в чоботях
Глузувати цілий день?

Так. Звиздець! На розрахунок!
Прощавай Дитячий сад!
Сум та речи - у пакунок,
А ...у дупу зорепад!

От якби ж-то не зарплата!
Хто б знущання так терпів?
То не кіт, то доля клята
Найнахабніший з котів...

Натягаєм знову шкапці,
Пот повіки змив та вії.
Кіт в чоботях вже та в шапці,
І чека подальші дії.

Що, нахабна, вража мика?!
- Шо стоїш? Де рукавички?
А малий кмітливо хмика:
- Рукавички? -
В Ч-Е-Р-Е-В-И-Ч-К-А-Х!

=GoldKing=07.05.2021/найкумедніша  дитяча країна Еспаньйола/

https://www.facebook.com/groups/121180786501758