Волошковi чорнобривцi - чи то е таке?

Юрий Сафроненко
http://stihi.ru/2020/11/20/1773

Здіймав куряву шпингалетом,
Співав із півнями дуетом,
Дзюрчав з струмками в водограй,
У солов'їний різномай:

У чорнобривці біля хати,
Рук колиханки неньки-мати,
Батьківський щірий рідний ганок,
У кришталевих росах ранок.
Лелек гніздечко на даху, -
Тин в тополиному пуху.

Промчали роки, як експрес,
Перевернув весь світ прогрес,
Але із рідної хатини
Везуть лелеки з України:

І чорнобривці біля хати,
Рук колиханки неньки-мати,
Батьківський щірий рідний ганок,
У кришталевих росах ранок.
Лелек гніздечко на даху, -
Тин в тополиному пуху.

Курить по степу шлях на конях,
Волошки милі у долонях,
Лани широкі в буйноцвітті -
Що може бути краще в світі:

І чорнобривці біля хати,
Рук колиханки неньки-мати,
Батьківський щірий рідний ганок,
У кришталевих росах ранок.
Лелек гніздечко на даху, -
Тин в тополиному пуху.

І на сторічний ювілей
Цінніш найкращих орхідей -
Чудовий з стрічкою пакунок -
Від України подарунок:

І чорнобривці біля хати,
Рук колиханки неньки-мати,
Батьківський щірий рідний ганок,
У кришталевих росах ранок.
Лелек гніздечко на даху, -
Тин в тополиному пуху.

=GoldKing=20.11.2020/закохана у дитинство країна Еспаньола/