Грай музико гучно, ну ж бо танцювати

Ау-Ра
http://stihi.ru/2017/07/26/120

Чом душа страждає, чом сердечко мліє,
Чом  моя Ганнуся  мене не жаліє. -
Я чужий для неї в своїй рідній хаті
Де мене зростила посивіла    матір.
Я ради Ганнусі віддам  чорту душу
Та в шинку на розі  ночувати мушу,
Бо не любить жінка  козацької волі,
Що як дівка зводить мене до  стодолі.

В шинку циган  грає, циганча танцює,
Та старий керманич  брагою частує.
Вип’ю та забуду про свою недолю,
Що зганьбила стежку вірної любові…
Грай музико гучно, ну ж бо танцювати,
Чого  його  хлопці даром блазнювати,-
Моя  Ганна плаче та вночі сумує,
Бо її серденько мою смерть  віщує…