Мартеничка

Весела Йосифова
С бялото на мислите ще те закича,
ще го пресуча с нишки от червеното
на кипналите в мене чувства,
ще бодна стръкчета кокичета
и ще наричам... ще наричам...
от утре слънцето да грее във зеленото
на твоите очи, които аз обичам
и всяка вечер да потъва зачервено
по устните ни – мартенички,
щастливо сплетени в обичане.





Болгарская традиция - весну встречаем еще с 1 марта и дарим друг другу мартенички - символ здоровья, счастья и любви! Виртуальную мартеничку всем вам, друзья!