Максим Фадеев. Скажите детям. Рус. Бел

Скажите детям
Что в этой жизни
В попсовых песнях
Не много смысла

Что с добрым сердцем
Скорей обманут
Что самых верных
Ценить не станут

Скажите детям, что деньги — ветер
Что самый честный не будет предан
И только смелый он станет вечным
Своим об этом скажите детям

Скажите детям
Что тот, кто предал
Легко спал ночью
Легко обедал

За спины смелых
Сбегутся трусы
Что честь и совесть
Не продаются

Скажите детям, что деньги — ветер
Источник teksty-pesenok.ru
Что самый честный не будет предан
И только смелый он станет вечным
Своим об этом скажите детям

И только смелый он станет вечным
Своим об этом скажите детям
Скажите взрослым
Что в небе звезды

А остальное
Не так серьезно
Пускай мечтают они как дети
Скажите взрослым, скажите это

***
 
Скажыце дзецям
Што ў гэтым жыцці
Ў папсовых песнях
Не шмат сэнсу

Што з добрым сэрцам
Хутчэй ашукаюць
Што самых дакладных
Шанаваць не стануць

Скажыце дзецям, што грошы — вецер
Што самы сумленны не будзе адданы
І толькі адважны ён стане вечным
Сваім пра гэта скажыце дзецям

Скажыце дзецям
Што той, хто здрадзіў
Лёгка спаў уначы
Лёгка абедаў

За спіны адважных
Збягуцца баязліўцы
Што гонар і сумленне
Не прадаюцца

Скажыце дзецям, што грошы — вецер

Што самы сумленны не будзе адданы
І толькі адважны ён стане вечным
Сваім пра гэта скажыце дзецям

І толькі адважны ён стане вечным
Сваім пра гэта скажыце дзецям
Скажыце сталым
Што ў небе зоркі

А астатняе
Не так сур'ёзна
Няхай мараць яны як дзеці
Скажыце сталым, скажыце гэта.


     Перевёл Максим Троянович


Рецензии