4 сентября

в честь Икон Богородицы.

Мати Господа Бога, Царице Высот и земли, днесь чествуем Твое изображение, НаичистЕйшая, на образе Твоем,

Грузинская.

именуемым и явленнаго же во утешение и неизреченное счастие нам грешным. Приклоняемся ниц пред Тобою, Властительнице, и грешными нашими устами, с грешней нашей земли всклицаем:


Тропарь.

Днесь светло красуется обитель Красногорская, и с нею ликовствует пустыня Раифская, яко солнечную зарю, от востока возсияющую, восприимши, Властительнице, чудотворную Твою икону, еюже разгоняеши мглу бед да искушений от всклицающих верно: обитель избавь нашу и вся страны христианския от всех навет вражиих и спаси души наша, якож Благосердная Заступница рода христианскаго.

Кондак.

Те, избранной от всех родов, Божией Матери приносим благодарственная пения, пришествьем честныя Твоея иконы  раби Твои, Богородице, озаряеми, но якож державу имущая непобедимую, от всяких нас бед свободи, да Ти зовем: Ликовствуй, Невесто Неневестная.

Величание.

Величаем Тя, Отроковице Дево Богъизбранная Пресвятая, и чтим образ Твой святый, им же исцеления точишь всем, с верою притекающим.


Молитва.

Приими наша, о, Благмощная и Всечистая, Властительница, о, Богъродительнице Госпоже, сия честные дары от нас, недостойных рабов Твоих (имена), к Твоему образу цельбоносному пение воздающих со умилением, якож Те Самой находящейся ту и слышащей наша моления, подающи с верою испрошающим по коемуждо и прошению исполнение: скорби же скорбящим облегчаешь, немощным здравье даруеши, разслабленных и недужных исцеляеши, и от бесных бесы прогоняешь, да обидимыя от обид избавляеши, и насилуемых спасаеши, грешных прощаеши, очищаешь прокаженных, и малых детей милуеши, и разрешаешь безплодныя от безплодства. Еще, Госпоже Властительнице, от уз и темниц свобождаеши, и всякия многразличныя страсти исцеляеши, и очныи болезни же лечишь, и от смертоносныя язвы избавляеши: вся и возможна есть ходатайством Твоим к Сыну Твоему, Иисусу Христу Господу нашему. Всепетая, Пречистая, о, Богородице Матушка! Ни престай молить о нас, недостойных рабех Твоих, славящих Тя и почитающих, и да покланяющихся Твоему пречистому образу, и упование имущих невозвратно и веру несумненну к Те, Всеславной и Непорочной Приснодеве, славящих, и чтущих, да поющих Тя и в веки веков. Аминь.
.


мч. Агафоника и иже с ним.

Тропарь.

Мученицы Твои, Господи, в мучениих своих венцы нетленныя прияши от Те, також нашего Бога: имуще ж крепость Твою, мучителей повергнуша, сокрушаша и немощнЫя дерзости демонов, молитвами Твоих мучеников спаси души наша.

Кондак.

Звание да благо стяжав, богмудре, мужей лукавых отвратился еси веры, не убоявся мук, Агафониче славный, темж благим был еси преемник и приял еси с страждущими с тобой достойныя венцы.


Рецензии