3 сентября

в честь Икон Богородицы.

Мати Господа Бога, Царице Высот и земли, днесь чествуем Твое изображение, НаичистЕйшая, на образе Твоем,

Светоизображенная. (на Афоне)

именуемым и явленнаго же во утешение и неизреченное счастие нам грешным. Приклоняемся ниц пред Тобою, Властительнице, и грешными нашими устами, с грешней нашей земли всклицаем:

Тропарь.

К Богородице днесь прилежно да притецем, грешные и смиренные, и приклонимся, зовуще в покаяньи из глубины души: Властительнице, да помози, милующи на ны, потщися, умираем же от множества прегрешений, не отвратИ Твоя рабы тщи, Тя и едино упование имамы.

Кондак.

Непостыдное христиан предстательство, ходатайство к Творцу непреложное, не гнушайся грешных молений гласы, но да предвари, якож Благая, на помощь нас, верно зовущих Ти; ускори на молитву и потщися на умоление, да предстательствующи присно, Богородице, Тя чтущих.

Величание.

Величаем Тя, Отроковице Дево Богъизбранная Пресвятая, и чтим образ Твой святый, им же исцеления точишь всем, с верою притекающим.
.


апостолу Фаттею. (от 70-ти)

Тропарь.

Днесь Едес город веселится, и прием тобой баню Крещения, и Авгарь, страстей пременен, твою память славит. С нимиже и мы поем: духови веселия исполни же живот наш и страсти исцели, Фаттее апостоле, молитвами твоими.

Кондак.

Якож звезду да пресветлую Церковь тя стяжа, Фаттее апостоле, чудесы твоими всегда просвещаема, спаси верою чтущия память твою.
.


прп. Авраамия, чудотворца Смоленскаго.

Тропарь.

Днесь возсия нам твоя память, славный, яко солнце, светозарно лучами озаряющая мир, и тьму нощи злых духов от нас отгоняющи. Днесь Вышние силы Ангел святых и мысленно торжествуют да праведных души, вселиковствующи. Днесь и мы, грешныя, приклоняющись, молимся: отец преподобный Авраамий, Богу Христу молись непрестанно и город, человецы спасти, любезно те да почитающия.

Кондак.

Возсия, о, Боже, городу Твоему память Твоего же угодника, яко светлое солнце, ликовствующе всех, якоже лучами, озаряющи, вяще же молитвы Пречистыя Твоей Матере от всех бед избавляют нас и упраждняют варварская шатания. Тем мы, человецыи Твои и город наш, вельми хвалимся и спасаемся Твоего же угодника Авраамия, преподобнаго отца молитвами.
.


собору Московских святых.

Тропарь.

Превславлен еси, Боже Христе наш, светила на земли отцы наша основавый, и теми ко истинной вере вся ны наставивый: Многъблагоутробный, слава Те.

Кондак.

Апостол проповедуемое, и отец догматы, Церкве едину веру запечатлеша, яже и ризу носящи истины, исткану от еже свыше ж богъсловья, исправляет и славит благочестия великое таинство.


Рецензии