Пошуки тиши

Пошуки тиші
 
             "...Тиша навкруги…"
                (слова з пісні)

Вітер літер задуває
Сум, тремтить ясний вогонь.
Ніби віск свічний, спливає
Ніч до ранку осторонь.

Під дощем горючослізним,
Серед сніжної нудьги…
Тільки в пісні славнозвісній
Чути – тиша навкруги.

Де вона тепер, та тиша?
Чи повернеться назад?
Чи блукати вже облишить
В соляній печері втрат?

Там повітря сльозогінне,
А терпіння проривне,
Між негідних гине гідне,
Й жалюгідне долі гне.

Підгорає з небокраю
Остогиджена війна,
Дірку в темряві шукає,
Наче куля розривна.

Молитовне і химерне
Зводить час в імлу одну.
Все благаю: хай поверне
Вищу тишу проливну…

Все колишеться колишнє.
Серце рибкою в саку…
Сплутав праведне і грішне
Вітер літер у рядку.

Десь в листопадах сумління,
В голуб'ячому гіллі,
Тиша до небес корінням
І цвітінням до землі.


Рецензии