Лариса Евмина. Метель и тёплая луна. Рус. Бел

Гляжу в окно...А ветер пьяный
Колотится в замерзшее стекло,
Как блудный муж, зело упрямый,
Которому опять "не повезло"...
Ему открой- опустошит и хату,
Развеет в прах домашнее тепло.
А утром ляжет с видом виноватым:
Прими жена,- ему "не повезло".
Но Слава Богу! Это только ветер.
Не стоит ворошить лихие времена...

А снег несётся и на целом свете
Есть только я, метель и тёплая луна...

***

Завея і цёплы месяц...
 
Гляджу ў вакно...А п'яны вецер, жарты,
Б'ецца ў  шкло замёрзлая навала,
Як блудны муж, заўжды ўпарты,
Якому зноў "не шанцавала"...
Яму адкрый- спустошыць хату,
Развее прахам хатняе цяпло.
А раніцой нібы ніякаваты:
Жонка прымі,- любоў "не прыняла".
Ды, дзякуй Богу! Гэта толькі вецер.
Не варта варушыць ліхія мандрукі...

А снег нясецца і на цэлым свеце
Ёсць толькі я, і месяц гаманкі...

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии