Якби твоя краса мов подих чистий...

***

Якби твоя краса, мов подих чистий,
була струмком, що поміж гір біжить,
я б більш не сумував І слів барвистих
зплітав вінок із чарівних суцвіть.

Я б надихався чистою красою,
і жив для неї, І плекав її,
та все минає швидкою ходою:
мине й краса, як співи солов'їв.

Лишиться голос, як дзвінок сріблястий,
і очі, що не зрадять до кінця -
я лину до краси, мов до причастя,
свого не відвертаючи лиця,

і все цілую лагідні вуста,
бо справжня красота завжди проста!

29.04.22

Фрагмент ілюстрації  Т.Г.Шевченка к поемі "Катерина"


Рецензии
Красиво, Серёжа.

С приветом!
Ри

Римма Батищева   21.06.2022 14:15     Заявить о нарушении
Спасибо, Римма Владимировна!

Сергей Никода   30.07.2022 16:14   Заявить о нарушении