Квiтневий сон

 Я розмовляла з ним сьогодні уві сні.
 Я чула голос рідний, бачила обличчя.
 Молюся кожен день за нього в цій війні:
 Щоб дім вцілів, оберігали сили вищі.

 Ми говорили про поезію із ним.
 Мені здавалось, що не сплю я.
 Все насправді.
 І ніби мирне небо, і нема війни.
 Я в ріднім Харкові, де б жити і кохати.

 Мені так тепло було, тепло на душі.
 Коли прокинулась, то сльози полилися.
 Я у Варшаві. Він у Харкові один.
 І кожен день бомбять, стріляють:
 В селах, в місті.

 Я так додому хочу. Харків - рідний дім.
 Це - моє місто, моє серце, моя мрія.
 Я дуже хочу знов зустрітися із ним,
 Щоб обійняти його з ніжністю та міцно...

 11. 04. 2022.


Рецензии