Whoever disenchants by Emily Dickinson

Кто ни разочаруй
простой души людской
отказом в уважении -
преступен всей виной.

Дотоль как птица прям
и чёток как звезда,
пока, губя, намёк не грянь,-
на деле всё не так...




***************************************
Whoever disenchants by Emily Dickinson

Whoever disenchants                 
A single Human soul                   
By failure of irreverence             
Is guilty of the whole.                 

As guileless as a Bird                 
As graphic as a star                   
Till the suggestion sinister           
Things are not what they are --


Рецензии