Иван Ярославов. Я в этом мире случайный поэт...

Я в этом мире случайный поэт,
Не за себя – за другого живущий.
Я к вам приду через тысячу лет
Терпкой водой или хлебом насущным.
Я к вам чужим ожиданьем вернусь,
Тёплым дождём иль холодной росою,
Мартовским снегом, похожим на грусть,
Нежной проталиной, верной лозою.
Я постучусь на далёкой заре
В ваше окно замерзающей птицей,
Буду на кончике нитки гореть


 у гэтым свеце выпадковы паэт…

Я ў гэтым свеце выпадковы паэт,
Не за сябе жэыву часам казённым.
Я да вас прыйду праз тысячу лет
Даўкай вадой ці хлебам надзённым.
Я да вас чужым чаканнем вярнуся,
Цёплым дажджом ці халоднай расою,
Сакавіцкім снегам, сумам згаджуся,
Далікатнай праталінай, дакладнай лазою.
Я пастукаюся на далёкім світанку
Ў ваша вакно замярзаючай птушкай,
Буду на кончыку зорачкі ранку.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии