У краiне...

У краiне жаху дождж пяе,
калi цiкаво, слухай,
як люд у жордскай барацьбе,
супраць пачвора рухаў...

Юнак, дарослы чы стары,
дзяўчына, та дзiцяце,
усей Радзiмы жыхары,
сыны адзiнай мацi…

Хто толькi можа, той iдзе
на гыдаснага ката
i кожны другi ў чарадзе
не адчувае страха…

Гной, чорных псоў, без ланцугоў,
ксуе на звыклых людзяў,
не здольны стрымаць бег часоў,
пан Бог, тым болей дурань…

Рашучасць, вера у сэрцах ёсць,
агень гарыць у жылах,
злажыць павiнны моц у горсць
для вольнасцi Айтчыны!

----------------------------------------
В стране, где ужас, дождь поёт,
коль интересно, слушай,
как встал на битву весь народ,
объединились души…

Юнец, мужчина и старик,
девчонка и ребёнок,
всё население страны
с проклятьем тирании…

Кто только в силах, тот идёт
против насилья ката,
каждый второй в шеренге той,
лишился чувства страха

Мразь, чёрных псов спустил с цепи,
на люд, обычный, мирный,
не может Бог остановить,
часы, тем болей, дурень!

Решимость, вера в сердцах есть,
огонь пылает в жилах,
сложить должны мы силу в горсть
для будущей Отчизны!


Рецензии