Иван Ярославов. Хандра напала? Рус. Бел

 
Я разучился о любви чирикать.
И жизнь давно не повод для острот.
И я тащу, как древние вериги,
Воспоминания - за годом год.

Былую лёгкость не вернуть обратно.
И цепь моя мне давит грудь давно.
Порой забудусь, засмеюсь. Вдруг брякнет
Воспоминаний тяжкое звено...

Маркота напала?
 
Я вывучыўся пра каханне цвыркаць ў кнігі.
Жыццё даўно не досціп для нагод.
І я цягну, як старажытныя вярыгі,
Успаміны - за годам год.

Былую лёгкасць не вярнуць зваротна.
Ланцуг мне душаць грудзі даўно.
Парой забудуся, засмяюся. Раптам бразне ў вокна
Ўспамінаў цяжкае звяно...

   Перевёл Максим Троянович


Рецензии