Бессмертник

Боль не суцішыць сухацвет,
Бы кветкі штучнай непрытомнасць.
Бяссмерце прадракае цвет,
Сухая, колкая істотнасць.

Чаромхі хмелем свежасць л'е,
Мне, часам, сэрца развярэдзіць
І я імкнуся да яе,
Каб спачуванне ёй пацвердзіць.

У вечным штосьці ад зімы -
Сухі рамонак, бы гербарны.
Так сухацвета бляск нямы,
Нібы адмовы меч каварны.

Не прадчуванне навальніц,
У ім нельга ўявіць жывое.
Занадта проста - вечна жыць,
Дзе ні кахання, ні спакоя.


Рецензии