Бунтарь

Бунтар

В мені живе бунтарський дух, -
він невсипущий, норовливий!
Образу вихлюпне до вух,
та не сичатиме у спину.

А ти візьми його за карк,
погане спробуй щось сказати, -
він вибухне, як той вулкан
й вогонь свій виплюне на ката!

Він і мене гнобить, той дух,
мені самій він непокірний!
Та щоб йому язик опух!
Приборкати не можу звіра!

І що тут діяти мені? -
Не маю я для нього кліті.
Я хочу нижче до землі,
він - прагне вгору, як той вітер!

Я - лагідність одна сама,
як шовк травички молодої...
Але дарма, усе дарма, -
бунтарський дух керує мною!

Грудень 2020 р.


Рецензии