Соцiальнi причинно-наслiдковi звязки

"просторові" та "часові" причинно-наслідкові зв`язки притаманні не лише більярдній грі, алей соціальним відносинам, правам/обов`язкам та інтересам. 1+1=2 думки/позиції відносин; 1+2=слабко передбачені відносини; 1+3 і понад=непередбачувані. Ось в чому проблема правового регулювання керування та контролю "толпи"/"маси", ось в чому не стільки безвідповідальність соціуму, скільки тих, хто припустив ці відносини не до локальних причин-наслідків - а до масових. Право тут безсиле. Сила - в реанімації, продукованих "низинними" правами, тобто, нижнім, первинним рівнем. Відтак і втрата керманичами верхніх рівнів ("обраних") своєї легітимації, їх ролі/функціональності в долі причинно-наслідкових зв`язків. Це аксіома! (с)


Рецензии