Щоранку...

П’ю на світанку
Каву щоранку,
Разом зі мною – калина…
Спів скрізь до ладу,
Смак шоколаду,
Свіжістю сповнена днина…

День Петра й Павла,-
Квітучі лаври,-
Світлу несіть звістку миру,-
Без жахіть, плачу
Про добру вдачу,
Час, коли вийдемо з виру…

Щоб до народу,
Де життя броди,-
Щастя вернулося гарне,
Стало на старті,
Бо люди варті
Бачити небо безхмарне!

Це мої мрії,
Як і надії
Грім війни зовсім не чути,
Святі все можуть,
То ж допоможуть,
Як сон страждання забути…

Не до зневір’я,
Бо на подвір’я
Павло з Петром вдвох,- одразу,
Бажання мала,
То й загадала -
Серед сусідів двох зразу…

Як до прикмети,-
Кину монети,
Хай вороги зовсім згинуть!
Щоб знову діти
Могли радіти,
До казки з піснею плинуть…

Щоб йшли світання
Благосні з рання
Як і увечорі, вночі…
Наша Вкраїна,-
Ніби калина
Квітла у сяйві дівочім!
12. 07.2020р.


Рецензии