А после них - трава уже не вырастет!

А після них – трава вже не зросте!

Природа бунт вчинила проти людства, -
вогнем вже палить! Бог нас не спасе!
Ось там був ліс, а зараз – стало пусто, -
від згарища лиш сморідом несе!

Недопалок хтось кинув, чи жарину
від вогнища залишив, - мають гріх!
Суху траву спалили десь за тином, -
і ось, уже струмок вогню побіг!

А суховій вертлявий не дрімає, -
роздмухає та іскри рознесе;
і ось, уже там полум’я палає,
а в череві його – зникає все!

Чому плюндрує людство нерозумне
рідненьку землю, що зростила нас?!
Не вміють ще й сміття збирати в урни,
а хочуть вже на Місяць та на Марс!

Їм треба й там все вигребти й продати,
як вигрібають тут ось, на Землі;
і гроші чималі у банк запхати,
щоб жирувати потім сотні літ!

Які ж захланні та дурні є люди!
Бо після них – трава вже не зросте!
Але ж, Земля зневаги не забуде
і знищить людство! Як сміття змете!

Квітень 2020 р.


Рецензии