У серцi бережiм

Без Бога в серці – пустота,
І не туди веде дорога.
Нести приходиться хреста,
Та хрест нам подано від Бога.

Без Бога в серці лиш пітьма,
І вдалині не бачим світла.
Таке буває не з всіма…
В життя є образ і палітра.

Без Бога в серці тільки дим,
Бо все святе там спопеліло,
Так важко жити в світі цім…
Воно пекло й вогнем горіло…

Без Бога в серці тільки крик,
Це – крик душі, як сиротини.
Невже господар серця звик,
Що лиш відлуння в ньому лине?

Без Бога в серці тільки біль,
Який дає про себе знати,
А відчуття – на рану сіль…
Й щораз так рану посипати.

Без Бога з серця все святе
Пішло дорогами-стежками,
Життя ще є…але не те,
Коли Господь є в серці з нами.

У серці Бога бережім
І не робім пустелю з нього.
У серце Господа впустім,
Й урок візьмім для себе з цього.

06.06.2020 р.


Рецензии