Про проблеми комунiкацii мiж людьми

Проблеми комунікації між людьми здебільшого полягають не в різних інтересах, – це не зовсім «правда», бо така пов'язана із певними фактами, інтерпретація яких може бути викривлена в силу особливостей тієї чи іншої людини. До того ж, вони (інтереси), як правило, є похідними до обставин в ході комунікації, адже природа фіксації інтересів є іншою, – скільки проблеми комунікації можуть ґрунтуватися на різних рівнях та різних етапах свідомості людини, здатності нею повноцінно усвідомлювати фактичні обставини, рівня освіченості та досвідченості, мудрості, чи то, взагалі неусвідомленості з певних причин комунікаційного діалогу. Кожен із таких етапів та рівнів, очевидно є унікальним фактором, потрібним, показовим для слухача. Щоразу, ми повинні дослухатися в ході комунікації – вираженої словесно, вербально, знаково, – аналізуючи її змістовно та сенсово, утворюючи образи та логічні зв’язки, пізнавати в тактиці й процесах подачі інформації, передбачати наслідки її впливу, визначати чи не визначати «старт» на рух, пірнаючи й занурюючись глибше у мовний світ пропонента. Очевидно, це дає нам можливість збагнути оточуючий світ та досвід в деталях. Мова, інтонація, жести, техніка викладу, наголоси, власне, особливості культурної та національної фонетики, а головне енергія наповнення змістовним сенсом діалогу, навіть, коли такий залишився для автора-пропонента до кінця не усвідомленим, не пройденим, прихованим, або ж, діалогу який має механізм запускатись через деякий час, поза «он-лайном».
Безапеляційна єдність та цінність комунікації спостерігається лише у випадках «в унісон», тобто, в одних спільно-рівневих та енергетично-єдних людях. Це правило хімії – правило людських стосунків у парі; правило людських соціальних комунікаційних спільностей, стосунків які об`єнанні. Об`єднання та спільність діалогу рухають, комунікація як процес відбувається … (с)


Рецензии