Барвинок

Барвінок

(Вірш для дітей)

На зеленім килимку,
У дрібному листі,
Хтось розсипав, в ніч п'янку,
Пригорщу намиста.

Я намисто те знайшла
Вранці біля хати,
Але марно, - не пішла
Я його збирати.

Бо було намисто те -
Ніжним синім цвітом;
То барвінок наш росте,
Щоб раділи діти!

Щоб весільний коровай
В щасті прикрашали,
Щоб завжди за рідний край,
Як за себе, дбали!

Щоб з родючої ріллі
Урожай збирати,
Щоб жила на цій землі
Україна-мати!
 
Квітень 2013


Рецензии