Нет, уже не смогу!

Ні, вже не зможу!

Люди такі є нахаби великі –
лізуть на плечі, узявши батіг!
Вчусь відмовлятися, чемно й без крику.
Та, не один той нахаба вже зміг

підло вкусити мене, як гадюка,
тихо в душі моїй звивши кубло!
Лиш для добра мої трудяться руки
й чесне, відкрите я маю чоло.

Чом же, скажіть, доброта моя щира
часто приваблює трутнів-нахаб?
Злість в мою душу шкребеться вже звіром,
і брязкотить, мов кайданами раб!

Ні, вже не зможу ковтати образу,
мовчки в сльозах підібгавши хвоста!
Відреагую критично й відразу,
навіть, якщо десь і я не свята!

Серпень 2019 р.


Рецензии