Свiтло

Я – світло.
Те що сяє у пітьмі,
у доброті людей
і на спочинку лиховістя.
Я – світло
у очах дітей.
Я – вітер
в крилах зморених лелек,
клепаючих собі гніздо
над стріхою завітного обійстя.
 
Я – темрява.
Я – морок і пітьма.
Я – тіні спогадів і дат,
що ще не знають часу.
Я – очі,
що дивляться
й не бачать дна.
Я – зими й весни,
що одягнуть землі
у свої ошатні ряси.
 
Я – кров.
Я – смерть.
І я – саме життя.
Несе нестримна круговерть
усе оте, що завше я –
початок всього і кінець.
Я – джерело і небуття.
 
Я – світло світу із усіх усюд.
Я і в очах твоїх, і в скронях.
В усі часи, ти знай – я тут.
Я – світло світу.
У твоїх
долонях.


Рецензии