Разом

(укр мова)

Співчуваю вам тітко...
Співчуваю вашим дітям й онукам...
Довгих вам літ, рідненька.
 

Як рушник вишиваний
Кольорове життя.
В ньому квіти кохання й наснаги.
В ньому долі сплелися удвох навіка
Разом праця і разом повага,
Разом ночі і дні,
Разом скрута і втома,
Народилися дітки: 
Адамчик і Тома,
Та й ще Вітю синочка
"В капусті знайшли")))
Так Василь з Силивонею
Долею йшли.
Від світання в селі
закипає життя.
До смеркання -
Турбота і праця.
Разом Богу молитви)))
Й разОм каяттЯ...
Разом посмішки,-
людям всміхаться.
Разом все!
Наче тіло на двох і душа,-
заплелися у стрічку одну.
Дуже тяжко,коли ріже стрічку коса...
Бо найближчій  іде у труну...
Розірвався "рушник"...
Любий спить у землі...
Жовтень взяв чоловіка...
і сина...
Як же тяжко одненькій...
Від болю й сльози...
Дай же Боже на спогади сили...
Дай підтримку рідні,
Дай турботу дочкИ,
Дай обійми онуків в скорботі.
Дай же спокій ночами
Та в дні ці гіркі...
Годі плакати,
Плакати годі...
Ви прожили так гідно
Всі  виклики долі.
Вони в Божих руках,
Там ні муки,ні болі.

 P. S. А тепер долетелiла
       Iще одна звiстка...
       Овдовiла
           молодшого сина
                невiстка...
       Ось i Вiтi нема...
       Лише Тома та тiтка...
       Двi  гарненькi,сумнi...
       Украiночки-квiтки...
               12.03.2022


Рецензии