Курица, или яйцо?

Про це багато говорилось,
та, вставлю я й свої ще «п'ять», -
що перше на Землі з'явилось:
яйце, чи курка, щоб літать?

Так от: пробивши шкаралупу,
курчатко вилізло з яйця, -
ми ж, бачили це і без лупи.
Але ж, ця казка без кінця…

І без кінця, і без початку.
Повинен хтось знести яйце,
щоб вилупилось те курчатко?
І ось, не впавши в бруд лицем,

теорію свою нам виніс
премудрий Дарвін-молодець, -
сказав:  «Плазун із моря виліз
і наплодив нам тих яєць!»

Але ж, хвилинку, вибачайте,
мені це зовсім невтямки, -
не можуть яблук нам, звичайно,
родити липи, чи дубки;

не виросте з зернини гречки
ні рис, ні жито, ні ячмінь;
з парнокопитної овечки
не виплигнуть коза, чи кінь!

Народжений тут плазувати –
ніколи в небо не злетить,
бо плазувала його мати,
ото ж і діткам закортить.

За родом – кожному і вміння –
записано так на роду!
Та вчених мучить ще сумління, -
можливо відповідь знайдуть?

Лиш Д.Н.К. -  їм мізки пудрять -
там парадоксів – «будь здоров»!
Народна ж, так говорить мудрість:
«Чим далі в ліс – тим більше дров!»
               
Вересень 2017


Рецензии