Не Гамлет я няма сумнення...

***
                Я — Гамлет. Холодеет кровь…
                Александр Блок

Не Гамлет я: няма сумнення,
Ці быць паэтам, ці не быць.
Хапае мне майго натхнення, –
Жыццё нялёгкае любіць.

Я – Гамлет, бо і я гатовы
У розум верыць і дабро.
Так дзень свой пачынаю новы
І п’ю нябёсаў серабро.

Я Гамлет – толькі ноччу цёмнай,
Бо зрэдку думаю аб тым,
Як мне з душой маёй бяздоннай
Застацца ў памяці жывым.

19 ліпеня 2019 г.


Рецензии