Дом

ДОМ
Автор: Р. Русев            

Къща,
аромат на липа,
младият бор
и бадемът клони прострял
над маса до смокинята стара…

Приятели, смях,
измислени спомени,
добро питие и спокойствие,
зелено от всякъде,
като завеса закрила света
носеща стари истории.

Красив е света
край масата стара,
море от зелено край мен,
мигове тихо спокойствие
и часове със жена
обичана под листна завеса
и сърп на луна...


Рецензии