Чаро гузаштаро мебарорем аз ёд? На таджикском

               

        ЧАРО ГУЗАШТАРО МЕБАРОРЕМ АЗ ЁД?


      - Чаро гузаштаро мебарорем аз ёд? –
      Дили шоир гашта хун мезанад фарёд.
      - Чаро китоб мехонему, аммо аз он
      Панде намегирему hамегўем hазён?

      Чаро писандида хомўшии виjдон,
      Айб меjўем зи таќдиру аз ину он,
      Зи баhри зиёфате бифрўхта имон,
      Менишинем бо нокасе гирди дастархон?

      Гар аз гузашта нест дар дил заррае нур,
      Омади кор дар оянда низ меравад дур,
      Зи ќалби шоир пурдард мечакад абёт:
      - Куjост он айшу нўш в-он лаhзаhои шод?
                05.10.2015


Рецензии