Збавеньне

Лоб разьбі соты раз аб сьценку –
Сьвет крывавым туманам залі.
Помніш, доўгім і жаласным енкам
Аб збавеньні нябёсы маліў?

Умаліў. Вось урок праўдзівы –
Мрояў замкі распусьцяцца ў дым:
За чаканым хвілінным дзівам –
Змарнаванага часу гады.

Бой супраць мары сваёй
Пакідаюць хіба на шчыце.
І ты гэтага сам хацеў.

Жнівень, 2018.


Рецензии