Бiлий Птах

Я бачу в небі синьому,
Літає одинокий птах,
Там серед білих хмар, в нього єдиного,
Погасло світло вже в очах.

Прилетів він колись сюди, шукати щастя,
Здійснити мрію дорогу,
Знайшов її, але не втримав,
Нема дороги вже назад йому.

Кричить від болю і розлуки,
Сльозами плаче він,
Ті сльози ... падають на руки,
Лунає в небі дзвін.

І розійшлися хмари білі,
Летіти птах той вже не зміг,
Багато ран в нього було на тілі,
Страждань, від тих тяжких доріг.

І впав той птах, і опустились крила,
Минув цей день, пройшла та ніч,
Як зорі ті ... небеснії світила,
Як люди, що ідуть десь потойбіч.

Автор: Николай Божовский


Рецензии