Чорны боль

Чорнага болю семя
Кроўю паліта слёз,
Горка ўзыйшоўшы ў сем'ях,
Стронцый у лёс прарос.

Гінулі за тры тыдні
Першыя каласкі,
Чорным зваліўся злыднем
Атам у плынь ракі...

Раны баляць дагэтуль,
Радаўніц горкі шлях,
Зоркі маштаб сусветны
Попелам на палях...

Цяжарам невыносным
Сёння шпітальны рай...
Белы мой Край і росны,
Дзеткам надзею дай!

Іх васількоў блакіту
Хай не засцеле дым!
Досыць нам тых іспытаў!
Хопіць нам той бяды!

26.04.2016   Ядвіга Доўнар(Кур'яновіч)


Рецензии
На это произведение написано 7 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.