Лелеки



Чи зима перейшла всі границі,
Чи така у весни м’якотілість?
Вже лелеки, найпершії  птиці,
Прилетіли - їм так захотілось.

Вони знали, що березень їхній,
Бо завжди зустрічав теплотою.
Він назавжди прощався з зимою.
І гостинно приймав, наче літній,

Та в болоті тепер одна крига,
Їжі цим бідолахам нестача.
Замерзають лелеки між снігу,
Врятувати їх – лЮдська задача.

Сердобольні знайшлись сільські люди,
Із-під снігу всю зграю дістали.
І лелеки  на всі свої груди
Їм «спасибі» своє прокричали.


Рецензии