***

клен слухає вітер
і небо мовчить –
світанок віддати не хоче…
між нами забута
і втрачена мить…
щемить…
і ця німота…
вже пророча

і я вже,
як клен,
до землі приросла…
мені б утекти…,
та сили не маю…
відчаєм-плющем
душа обросла,
та все ще жива…,
ще кохає…

схилився ліхтар…
тягар самоти
зігнув і без того
натруджену спину
і тихо спитає у мене –
«Де ти…?»
І я…,
знов ...
укотре...,
загину…

я зблідну,
як бліднуть,
дерева-хрести,
у осені
тьмяно-духмяній.
безлисті стоять,
як каркас самоти
і тонуть…
у мріях тумані.

їм зимно сьогодні,
як зимно мені…
Їх вітром роздягнуто вчора…

палає…
схід сонця…
і небо в огні…

із ніччю
в нас входить
покора

21.10.17
Світлина від Galina Nedashkovskaya.


Рецензии