Над селом тече рiченька...

Над селом тече  річенька
Бiжить стрiмка вода
А зверху сяють зіроньки
Навкруг стоять жнива
Обiля хат цвітуть сади
Не має кращої краси
Нiж тихий гомiнок струмка
Що заколискує в думках...

Стоять хатини бiленi
На стрiсi  очерет
Тини обабiч схиленi
На хвiртцi оберег
Зозуля нiчку вiдкувала
Дiвчатам зiрки дарувала
Молодицi у вiнках
Черевички на ногах

Ой чути пiсень на селi
СУмних та веселых
КохАнкам бути до зорi
ЦвiркУн спiва в оселях
В небо мiсяць  випливав
Хлопцям  чарку наливав
Щоб їм смiливостi додати
Дiвчат мiцнiше цiлувати

Зустрiчає пiвник вголос
Пари бiля хати
Зрiє  дівка наче колос
Буде знати мати
Знову ранок народився
Життям новим засвiтився
Парубок що розстарався
За сватами зазбирався

Над селом тече  рiченька
Бiжить стрiмка вода
А зверху сяють зiроньки
Навкруг стоять жнива
Обiля хат цвiтуть сади
Не має кращої краси
Радiє ранку увесь люд...
Бо має бути новий шлюб...


Весiлля - свято на селi
Гулятимуть всi вволю
В гопак пiдуть навiть дiди
Молодим на кращу долю...
Над селом  веселка встала
То Боже людям посмiхнувся
Наречена жiнкой стала
До щастя хлопець пригорнувся...


Рецензии
Дякую! Наче побувала у селі на Полтавщині.

Тамара Миронова   13.03.2018 09:31     Заявить о нарушении
Добридень, дякую. Полтавщина, чарівна місцевість і щирі люди...Добра і світу...

Сергей Назаров 3   13.03.2018 09:58   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.