Старий вояка

З сльозами болю на очах
Весь сивий і старий,
Дідусь якийсь, дивиться жах,
Без ніг, весь день цілий,
Біля крамниці, так відверто,
Коло самісіньких дверей.
Може не грошей, може смерті
Він просить у людей?
Йому набридло жити так,
За що він воював?
Навіщо він сідав у танк
І землю захищав?
Навіщо? - він себе пита -
Пройшов шляхом війни...
А відповіді так і нема,
Ії і не знайти.
Отак сидить старий вояка
І руку простяга.
Де та пошана і подяка?
Скажіть же? Де вона?


Рецензии