Новоявленний

И то ,что чувствовал Марат,
Порой, способен понимать, я
А.Григорьев.

Плюєш на всіх і на століття,
Чернець вгодований тобі миліший.
Усіх повчаєш, брешеш дітям,
Одумайся – холопе грішний!
Кровавим ідолам будуєш
Каплиці й капища нові.
І гласу Божого не чуєш,
Не бачиш правди на землі.
Не вчив історію ти марно –
Новоявленний Ехнатон.
Затіяв збудувать Амарну?
Мерзенний пес – хамелеон!
Ти Україну розпинаєш,
Сам розкошуєш мовби хан.
Навіщо в душі вітер сієш
Зігнавши бидло на майдан.
Ти бурю мрієш жнивувати,
До смерті хочеш царювати.
Народ в ярмо полізе сам?
Та зась тобі – холоп лукавий,
Таких як ти було, було…
На місце всіх Господь поставив.
І згинеш ти як гине зло.
Бо всім твоїм брехливим спічам
Хіба що дурень віру йме.
Універсалом тичеш в вічі.
Та люди бачать звідки дме.
А обіцянок – люди, люди…
Молов аж в голові гуло.
І те вам дам і се позволю,
Ви тільки дайте більшу волю
А я тоді вже щедрий буду –
Я руна золоті для вас здобуду
Як еллін той – Яссон , великий.
Я всю Європу, дайте час,
В поденщину найму для вас.
З-за океану купу грошей
Вам привезу, там друг хороший,
Мені він дасть,
Бо ж помаранчевий я князь.
А може з роду я гетьманів,
Чи пращури мої варяги –
Що Руссю правили колись
(Та врешті кров’ю обпились
Своїх же підданих холопів).
За сим, в’язниці побудую
Кажу вам правду – не жартую.
Бо одеcную й ошую
Погляд кинь – лише бандити
Мене хотіли отруїти.
Коли б не габсбургські світила,
То враз би ти осиротіла
І шлях в Європу б не знайшла.
Ти б під імперською уздою
Отак до віку б і гнила.
Лиш я, лиш я є демократом,
Мені, мені горлайте – «Так!»
Один лиш я несу вам волю,
Звільню народ бо ж він – кріпак!
Отак волав – зривав овації.
Тепер мовчком – кров точе з нації.
Бандит – краде, народ – бідує,
Мир, благоденствіє.
А хам царює!
2009 г.


Рецензии