***

Дэ псоми Iэ щытIэтым,
Дэнэ ущыIа,
Къулыкъу къыдэзытынум,
Уэ къэпхьащ и ней.
          ***
КхъуэфIэбзыр зыгъэжаныр,
Си дежкIэ укъэмыплъэ,
Уэ быукIа сэ сшхым,
Тхьэр нахуэуэ согъэпцIыр.
          ***
Дыгъэм ищIэу къохьэ,
ПIалъэ зэростар,
Мазэр къитIысхьа пэт,
УщымыIэ Iэгъуэблагъуэм.
          ***
КъуэгъэнапIэм сыбгъэуври,
ЩэхуакIуэ уежьэжащ,
Си жыпым икIа сомым,
ПщIэу удэкIуэдащ.
          ***
Езым блын схузэтемылъхьэми,
Унэшхуэ сщIын сигугъэщ,
Си адэм къыщIэна «щIэиным»,
Къызетыр – дэрэжэгъуэ.
          ***
Iэбубэчыр къыбжиIэм,
Уэ нэхъыфIщ уедаIуэм,
И псалъэм купщIэ иIэщ,
Къэрэгъул бжыхь пхуэхъуну.
          ***
Итыну уэгум хуарзэу,
Къуршыбгъэр къэзыгъэщIам,
СиIыгъщ фIым сыхуигъазэу,
Арат, щIемыгъуэжам.
          ***
Къэжэрыр си Iустазу щымытатэм,
Шакъэм хэзгъауэрэт къалэмыр,
Къулыкъу згъэзащIэу сисынкIэ хъунт шэнтиуэм,
Си деж ныщIыхьэм сиплъэу и Iэгъуапэм.
          ***
                Б. деж
Здитфам дэ тIум, щхьэл игъэлэжьэнт,
Иджы ди щIыпIэм щIэп щащIэжкъым
А гъэм тIури дымыхъуатэмэ студент,
Колхоз губгъуэм, бжьыхьэ уаеуэ дитынтэкъым,
Къигъахъуэ, ухуейм аркъэ, ухуейм коньяк,
СогьэпцI хъуэхъуэнкIэ сырикъуам,
Тхурикъуащ акъыл демыфэну щIэп,
Гъэщэгъуэн, иджы дадэжь дыхъуам.


Рецензии