Хлебни магистрали - 2

 

 

 

Ще си грабна главата най-сетне,

накъдето очите ми видят ще хукна,

ще забравя за кръстни обети,

и на всичко и всички, ще кажа: – „до тука”...

 

Аз не ща сто клишета за рани,

ни сирени да вият в дъха ми подпален,

ни милувка на твоите длани,

даже, щеш ли - надраскай ме в списъка кален.

 

Ще си грабна очите и толкоз,

накъдето нозете препуснат ще тръгна,

неподвластен на твоят бог Морфос,

нека в чужди оврази осъмна.

 

Ще си грабна сърцето, душата,

в Бог последната вяра, и късче надежда,

залък клисав наместо звездата,

под небето да търся, додето се свеждам...

 

И ще искам, за теб, да забравя,

че към тиха прокуда и мене изнуждаш,

суха връв вместо мен ще оставя,

белег жив за децата ми, викнеш ли в нужда...



Прочети още:


Рецензии