Късни табуни

Късни табуни в съня ми препускат -
диви са гриви ветреят и гонят,
и по пътеки в душата се спускат,
и със копитата - стръмно я ронят...

Ой'ви, коньове, кушии защяли -
луди кушии по късно тъй време,
неми копита в съня ми запряли -
как ли, душата ми, дъх да си вземе...

Че пак с табуните, бяла да литне -
в дивите гриви, в копитата звънки...
Ако нощес, ще, кушията стихне -
ой'ви деня ми - с искриците тънки...


Рецензии