***

Я хочу ділитися з тобою своїм повітрям
Дощем поливати квіти зла ,
про які писав Бодлер.
Стати вітром тоді і тепер .
Зібрати все скло , яке сиплять тобі під ноги.
Померши створити твій образ
у мармурі , граніті
і поставити на небесні пороги,
як лік святого у світі.
Ти Адам , який замість ребра віддав себе мені .
Добрі очі, у яких живі ліси.
Волосся – сонячні вогні .
Пальці, крізь які  шумлять вітри .
Доки моє серце буде битися,
воно буде відкритим .
Сповненим свободи ,
тобою залитим .
І коли спустивши свій корабель ,
ти натягнеш линви ,
вкриєш мене сонячними ковдрами .
Кожний рух – мої руки .
Кожен птах – дах,
що над головою стереже спокій
І навіть по смерті з нас буде виливатися повітря ,
спотіватимуть долоні , вкриті вінками ,
квітками ,
хвилями сонця й пилу
литки та коліна в нас будуть одні на двох
і ми підійматимемося вгору .
Готові навіть воскреснути ,
щоб потім знову померти  ,по-справжньому ,
щоб не втратити масштабності ,
здатності до любові .
Найглибша тиша народжується з вогню .
Найсвятіші апостоли з людей .
І лише небо ,лише зорі
Можуть знати , бодай щось ,
підіймаючи наші душі .
Чорні , як вугілля ,
Повні порожнечі ,стомлені .
Зазираючи  в очі , бачити маршрути любові .
Кажучи : ”Врятовані.
Покладіть їх речі там,
в них одна душа на двох.
Залиште їх нам.  ”


Рецензии