Великий День

Прийшов обласканий теплом Великий День,
І вділися, мов наречені, вишні,
Вділив нам ласку неземну Всевишній -
Бо Благодатний до людей зійшов огень!

І люд прозрів, ожив для радості й пісень,
Бо є ковбаси, шинка, паски пишні,
Відкрилися душі скарби величні,
Видзвонюють церковні дзвони: бом-дзень, дзень...

Хоч тіло тлінне, та душа безсмертна,
В ній таїна мети життя заперта,
Вона шліфується, гартується щодень.

Господній Дух опікується світом,
Тож прикрашається земля не пустоцвітом,
І кожен рік вивищує людей Великий День!


Рецензии