Пiсенна втрата

Відсутні за та проти,-
Був вірш,- пізніше ноти,
Та, мабуть, не судилось,
Щоб пісня народилась

Довічно пам’ятати
Той рік шістдесят п’ятий,
Друкований в газеті
Етап конкурсу третій…

До Жовтня ювілею
Творчих робіт ідеї
Про краю незабутнє,
Оспіване майбутнє…

Цей пошук поетичний,
Де «Ленінець» - столичний
Та «Юний» ще до того -
Відкрив світлу дорогу

Став злетом феєричним,
Моїм кличем величним,
Бо композитор справний
Зробив дарунок славний!

Щоб пісня зазвучала,
Лист той вчителю дала,
Що з музики,- до школи,-
У згубленності коло…

Вірш з описом ретельним
Про край свій корабельний,
Зростала де, навчалась,
Яким завжди пишалась

На згадку тільки маю,
Бо втрату не шукаю,-
Знаю - давно забуте
Не можна повернути,

Хоч як би не хотілось,
Щоб все те повторилось,-
Ту пісню не почую,
Про що дуже жалкую

Вона принесла б славу,
Звеличила по праву
Можливо символічно
Край гарний романтичний

Тепер лиш задум маю,
Юних творців шукаю
Із записів газети
На сайтах інтернету

Хоч Пегаса вітрила
З дитинства літ на крилах
Всі зрілістю сповиті
Та мудрістю покриті…

Побачити б обличчя
На Жовтня свят - сторіччя,
Через п’ятдесят років
Життєвості уроків…

Так згублено багато,
Але пісенна втрата
У душу заглядає,
Роками серце крає…

Р.S.
Як не найду їх сліду -
Вірш скину Леоніду,-
Він музикант ударний
Та композитор гарний
Леонід Кучер - композитор м.Запоріжжя


Рецензии