Сурама, кайда деб, шайдо кузларинг

              ***
Сурама,кайда деб,шайдо кузларинг
улар,мох кузига, богланиб колишган
Охи, юлдузларнинг, чимдиб юзларин
ишкининг, аламли, учларин олишган

Дардингда,дарди куч, гаройиб туйгу
беун-у,бетилак,бематлуб тентиган
Хам армон конини, узига тотитган
имдод,фарёд хурёдидаги,  кулгу

Сурама,сурама,бу корачиксиз куз
мунис,мунгли,конли тураберсин хушсиз
Кукун булиб, шафак кузин уймасин...

Телбадай гохи йиглаб,гохи кахкахлаб
ишк хунини, арзон, сотиб куймасин
юрак, юраксиз колган, пустлоги охлаб...
             ***
       
               


Рецензии