Iгорю Федчишину на збiрку Дух Землi

Є  країна  в  якій  океан  повносилий  реве,
І  оливки  ростуть,  до  небес  простягаючи  віти,
Там  вкраїнський  поет  з  серцем  сповненим  туги  живе,
Як  малий  журавель,  що  не  в  змозі  у  небо  злетіти.

Наче  птаха  ота  він  тужливо  зорить  у  блакить,
І  всі  думи  його  про  свій  край,  найрідніший  та  любий,
Бо  у  кожному  сні  він  назад,  на  Вкраїну  летить,
В  край  дитинства  де  з  дідом  сиділи  у  лісі  під  дубом.

Він  козацького  роду,  людина,  він  воїн-поет!
Він  набатом  і  віршем  усіх  підіймає  на  сполох.
Він  державних  злодіїв,  що  ласі  лише  до  монет,
Влучним  словом  таврує  і  каже  на  ворога  –  ворог!

Дух  Землі,  що  у  ньому,  наснаги  йому  додає,
Щоб  боротися,  жить  і  молитися  Богу  Святому.
Він  ще  буде  із  нами,  бо  так  вже  на  світі  цім  є,
Що  із  вирію  птах  неодмінно  вертає  додому.


Рецензии