***

Си Iэпэр задэу щымытатэм,
Сэ пшынэм къафэ къизгъэкIынт,
Мэкъамэм ещхьу сеуэфатэм,
Мэкъамэ си гум къигъэщIэнт,

Сешауэ гъуэгум сыздрикIуэм,
Зэхэсхым къафэ жан сохъуж,
Гукъыдэмыжу пIэм сыхэлъми,
НэхъыфI а сыхьэтым сыкъуохъуж…

ИгъащЬм Iым зыжезмыIам.
СыкъызщIэнауэ соубзэрабзэ,
Спхъуэтэнут ар дамитI стетам
Уджым дыхэту зыдогъазэ!

Сэ нэхъ щIэлэфI дунейм темыту,
Си къупщхьэ гуащэм и фIэщ сощI,
ЖызоIэ; «вы тIыса къэзмыгьэтэджу»,
ГущIэгъу хъэрыпым тхьэм къыхуищI?

Си Iэпэр задэу къыщIэкIами,
Си щэныфIагъым куэд къехьыж,
Тхьэрыкъуэ пщэхум сыт жезмыIэм,
Хъуэрыбзэ дахэ къыспедзыж.

Абы сы хэтми хъырц хищIыкIкъым,
ХэIущIыIу зызмыщIыу сы Алийщ,
Мыхъун къыщIэкIкъым си Iэдакъэм,
Къестхыххэм куэд еджэну ***йщ!

Си фом сиIыгъщ симыутIыпщыжу,
Бэяну и гум сырихьащ,
ЩIыгьунэм жеIэ ныздэкIуэну,
Си жъэнахуагъым ар къихьащ!...


Рецензии