Все минае

*   *   *

Все минає, – 
       Так кажуть не раз, –
Тільки час залишається вічно,
Відквітає щораз верболоз,
Отже, все на землі – блискавично.

Час ламає уяву про все,
Він миттєвий й тривкий одночасно,
Він, здається, життя нам несе
І його ж забира так невчасно.

Час зітрe колись згодом і нас,
А ми віримо в його двобічність,
Що “той” світ – це є наче екстаз,
Що у ньому і є наша вічність.

Павло Гай-Нижник
8 жовтня 1995 р.


Гай-Нижник П. Смак свободи... Лірика життя. - К.: Вид-во "Цифра-друк", 2009. - С.47.


Рецензии