Кропля лiха

Мария Мучинская
Кропля лiха ўбiрае ў сябе
Боль i скруху, пакорнасць i жахi.
Хмарай цёмнай над светам плыве,
Напаўняе прастор цвiлым пахам.

Кропля лiха хавае  сабой
Думкi светлыя, розум i памяць.
Рунь знiшчаецца чумнай касой,
Цемру беляць i казкамi маняць.

Кропля лiха надзеўшы туман,
Зводзiць свет мiражом, мiгаценнем.
Пад авечаю шкурай шайтан
Авiвае марокай i ценем.

Кропля лiха бунтуе жыццё,
Адбiрае надзеi i мары.
Манiць срэбрам у бездань сляпцоў,
Поiць з хiтрасцю сокам анчары.

Кропля лiха пануе заўжды
Пакуль вецер яе не аголiць,
Не збудуе да праўды масты,
Не напоiць прастор квасам волi.