Малина Николчева - Какое счастье

Сергей Батонов
Какое счастье шаг следить за шагом
тропы согретой днём, ликующим от света.
Так беззаботна моя радость и трепещет,
совсем как свадебная лента белокрылая -
обласкана я этим летом.
В объятья обхватила бы всю землю
и в звёздном вальсе закружила бы.
Июльскими ночами, пусть и не со мною ты,
какое счастье думать о тебе, любимый.
А на заре растает моя тайна малой ноткой
с напевом первым пробудившихся сверчков,
и утро ненасытное, разоблачённое, придёт.

(с болгарского)


Малина Николчева
ОБИЧАМ

Обичам да вървя по топли стъпки
през лумналия ден от светлина.
И като бяла панделка от сватба
потрепва моята безгрижна радост,
от лятото погалена.
Тогава цялата земя загребвам в длани
и я завъртам в звезден валс.
Обичам в юлската среднощ
за теб да мисля, чужд и мой, любими.
А тайната ми като нота се стопява
с песента зелена на щурците
в утро
необлечено
със жадни устни.